Svar på vanliga frågor om våra produkter

Dagligen får vi frågor kring våra produkter, kvalitéer, marknadsföring mm. Vi har samlat de vanligaste frågorna vi får nedan så ni enkelt kan få svar på dem. Har du egen fråga är du välkommen att kontakta oss.
 

Vad innebär livstids garanti på sömmarna?

Om sömmen på plagget spricker lagar eller byter vi ut plagget. Garantin gäller inte om sömmen spruckit till följd av mekanisk åverkan såsom riv, slit eller skär från vassa kanter och verktyg. Garantin gäller inte heller om materialet i plagget i övrigt tjänat ut. Kontakta den butik där du köpt produkten för att reklamera.

Jag vill reklamera en produkt, hur gör jag då?

Vänd dig till den återförsäljare där du köpt produkten. Återförsäljaren returnerar den till Blåkläder som gör en bedömning och byter ut den vid fabrikationsfel. Det är viktigt att felaktiga produkter kommer tillbaka till Blåkläder så att vi kan undersöka och rätta till felen för framtiden.

Var kan jag ladda ner Blåkläders produktbilder lågupplösta?

Gå in i produktkatalogen och sök den produkt du vill ha. Högerklicka mitt i produktbilden och välj spara mål.

Var kan jag ladda ner Blåkläders produktbilder högupplösta?

Du kan ladda ner högupplösta produktbilder under fliken "Högupplösta bilder" på produktbladet.

Vad är bildformatet eps?

Eps är ett bildformat som används vid offset tryck och som stödjer vektoriserade banor. Våra eps-bilder är högupplösta i 300dpi RGB. Bilderna utan modell har urklippsbanor.

Vad är bildformatet jpeg?

Jpeg är ett bildformat som används för webben och är lämpligt när man exempelvis jobbar i Microsoft Office. Bilderna är lågupplösta för att ta så lite plats som möjligt och lämpar sig inte för offset tryck.

Hur går jag tillväga för att bli sponsrad av Blåkläder?

Blåkläder sponsar varje år en handfull idrotts- och kulturevenemang. Kontakta oss och presentera dig själv eller ditt lag och skicka samtidigt med ett sponsringsprospekt.

Kan jag få tag i Blåkläder gamla reklamfilmer?

På vår filmsida kan du se alla våra filmer, gamla som nya. 

Var kan jag köpa Blåkläder?

Blåkläder säljer via återförsäljare som du hittar under Hitta butik. Vid större volymer, vänligen kontakta någon av våra distriktsäljare.

Hur kan jag bli återförsäljare av Blåkläder?

Kontakta någon av våra distriktsäljare för mer information om vår distribution. Telefonnummer och e-mail finner du under kontakt.

Hur lång är leveranstiden?

Om din butik lägger en order till vårt lager innan klockan 09.30 så går godset iväg samma dag. Normal leveranstid inom Sverige är 1-2 dagar. Om plagget skall dekalmärkas eller broderas kan det ta längre tid.

Var i världen kan man köpa Blåkläder?

Utöver vår svenska marknad finns vi representerade i NorgeFinlandEnglandIrlandFrankrikeBelgienHollandTyskland, Schweiz, ItalienCanadaUSA och Österrike.

Var kan jag hitta min närmaste återförsäljare?

För att hitta återförsäljare runt om i världen ber vi er ringa respektive lands kontor. Kontaktinformationen får du på respektive lands hemsida eller via våra säljare i Sverige. Du hittar dem här.


För mer information, vänligen kontakta:
saljsupport@blaklader.com
0325-661910