Blåkläder blir ny huvudleverantör till Sweco

Blåkläder, som utvecklar, producerar och säljer yrkeskläder handskar och skor för yrkesmänniskor, blir nu huvudleverantör till Sweco AB, ett av Europas ledande konsultföretag inom teknik och arkitektur. Samarbetsavtalet innebär att Blåkläder kommer att leverera arbetskläder till Swecos alla medarbetare.

Blåkläder är ett privatägt företag med egenägda fabriker. Genom att äga hela produktionskedjan tar Blåkläder det fulla ansvaret för produktionen. Blåkläder är en av marknadens största aktörer inom arbetskläder och levererar arbetskläder, skor och handskar till NCC, Peab, Tetra Pak, JM och Skanska mfl. Blåkläder fortsätter sin positiva utveckling och tar nu hem ännu en stor affär. I dagarna stod det klart att Svenljungaföretaget blir ny huvudleverantör till Sweco.

”Blåkläder har ett starkt koncept med egenägd produktion och lagerhantering. Genom egna fabriker i Vietnam och Sri Lanka kan man garantera leveranssäkerhet och vara flexibla i produktionen. Detta tillsammans med en e-commerceplattform som kan anpassas för kunders olika behov skapar flexibla och enkla användargränssnitt för vårt ändamål”, säger Johan Ellert Inköpschef på Sweco.

Swecos krav på hållbarhet i produktionen, kvalitet, funktionalitet, passform och service linjerar väl med Blåkläder som varumärke.

”Det är mycket roligt och hedrande att Sweco värdesätter vår erfarenhet och vårt engagemang. Vi har från första mötet med Sweco känt en matchning i DNA och upplevt en stor professionalism från deras sida. Service och kvalitet är två väsentliga värdeord för oss på Blåkläder. Förtroendet från Sweco borgar för en fortsatt stark tillväxt och fortsatta investeringar i både produktutveckling, produktion och lager”, säger Peter Mönhage, Sverigechef på Blåkläder.

Blåkläders drivkraft ligger i ambitionen att utveckla produkter som gör yrkesarbetarens vardag säkrare, enklare och bekvämare. Genom högteknologiska lösningar, rättvis produktion, smart logistik och effektiv distribution lever Blåkläder upp till användarnas krav och når visionen: Rätt klädd, trygg och snygg, inifrån och ut.

Vi är otroligt glada och stolta att vi har fått förtroendet att klä upp Swecos alla medarbetare i våra arbetskläder. Sweco ställer höga krav på kvalitet, funktionalitet, passform och servicegrad och utmanar samtidigt traditionella distributionsupplägg. Vi har under en längre tid jobbat för att optimera Swecos arbetsklädeskoncept och hitta anpassade lösningar för deras olika verksamhetsområden”, säger Mikael Andersson, International Key Account Manager på Blåkläder.

Sweco planerar och utformar framtidens samhällen och städer och är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 16,5 miljarder SEK. Med 14 500 medarbetare i Europa erbjuder Sweco sina kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Sweco genomför uppdrag i 70 länder varje år. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. I Sverige erbjuder Sweco ett brett utbud av tjänster inom arkitektur, byggkonstruktion, installation, infrastruktur, vatten & miljö, projektledning, energisystem, IT för samhällsutveckling och industri.


Peter Mönhage Sverigechef Blåkläder
E-post: peter.monhage@blaklader.com tfn: 0727-12 14 10

Mikael Andersson, International Key Account Manager Blåkläder
E-post: mikael.andersson@blaklader.com, tfn: 0706-88 90 81