STORT INTRESSE FÖR BLÅKLÄDERS GRAVIDBYXA

2500 gravida hantverkskvinnor. Så många ansökte om att bli testpilot av Blåkläders nya gravidbyxa. Intresset bevisar inte bara behovet av en gravidbyxa på marknaden, det visar också på att kvinnorna i branschen är en engagerad målgrupp som är viktig för framtiden.

Att kvinnor är en betydelsefull målgrupp har Blåkläder ansett länge. Företaget menar att alla i branschen ska ha samma förutsättningar när det gäller arbetskläder. Presentationen av en hantverksbyxa för gravida är därför en lansering utöver det vanliga – det är ett viktigt ställningstagande för hela branschen.

– När framtidens kvinnor ska välja yrke ska varken kläder eller graviditet vara ett hinder, menar Peter Mönhage, Sverigechef på Blåkläder.

För Blåkläders gravidbyxa är testpiloterna det ultimata slutprovet. I den här fasen får målgruppen prova byxan i sitt riktiga element och komma med feedback. Engagemanget var enormt – när ansökan stängde hade över 2500 gravida hantverkskvinnor skickat in sin intresseanmälan.

– Kvinnor är en minoritetsgrupp i branschen, lägg sedan till att man behövde vara gravid för att ansöka, då är 2500 stycken en väldigt stor grupp, Vi är superglada för det stora intresset som bekräftar hur viktig vår satsning är, säger Peter Mönhage.

Testpiloterna valdes ut med spridning inom ålder, geografi och stadie i graviditeten. Allt för att testa byxan i olika situationer och på magar med varierande form och storlek.

– Sluttestet med kvinnornas åsikter är oerhört viktigt för oss. Vi vill ta fram en byxa som verkligen är skräddarsydd för målgruppen, säger Rose-Marie Näsström, produktutvecklare på Blåkläder. Internt har arbetet med gravidbyxan pågått i över två år. Vi tummar aldrig på kvalitet eller passform och vårt mål har hela tiden varit att lansera en gravidbyxa som är maximalt mjuk, bekväm och slitstark, säger hon.

Blåkläder gravidbyxa finns att köpa i början av 2020.