MARCEL HIRSCHER GER SIG IVÄG PÅ DET ULTIMATA ÄVENTYRET I RED BULL ERZBERGRODEO

Släng in en av historiens mest framgångsrika manliga alpina skidåkare i världens mest extrema endurolopp, och du har en väldigt spännande kombination. Mellan den 16:e och 19:e juni kommer Marcel Hirscher att ansluta sig till offroad-eliten i Red Bull Erzbergrodeo, en långvarig samarbetspartner till Blåkläder och den legendariska tävlingen som är unikt tuff.

Han är utan tvekan en av de mest dominerande åkarna som den alpina skidsporten någonsin haft. Marcel Hirscher är vinnaren av åtta raka världscuptitlar som även har elva medaljer vid alpina Skid-VM, sju av dem guld, en silvermedalj i slalom på OS 2014 och två guldmedaljer i kombination och storslalom på OS 2018. Utöver detta har han vunnit 67 världscuptävlingar, vilket ger honom en andraplats genom tiderna för de manliga åkarna.

Red Bull Erzbergrodeo är ett av de mest utmanande och spektakulära enduroloppen i världen och det största i sitt slag i Europa. Utrustningen för de 3 000 deltagarna och organisationens besättning kommer återigen att pressas till gränserna för vad som är möjligt vid årets upplaga. Det är som alltid självklart för Blåkläder att som sponsringspartner stödja detta mytologiserade event inom motorsportscenen. Blåkläder tillhandahåller pålitlig utrustning, så att förarna och teamen kan ge sig ut på de actionfyllda strapatserna.

När Marcel Hirscher går in i Red Bull Erzbergrodeo kommer han att ge sig ut på ett nytt och helt annorlunda äventyr.
– För mig handlar allt om att uppleva den här utmaningen som faktiskt verkar omöjlig. Resan i sig är vad det handlar om, och jag ska försöka ha så roligt som möjligt under loppets gång. Varje checkpoint jag når fram till är en framgång, vilket är precis den upplevelse jag ser fram emot att få, säger Marcel Hirscher.

Världens bästa förare kommer att slåss om viktiga VM-poäng vid det tredje stoppet av FIM Hard Enduro World Championship, men vi känner till det bättre som Red Bull Erzbergrodeo, världens mest extrema endurolopp. Kampen om den prestigefyllda Erzberg Rock Cup kommer att utkämpas mellan fabriksförarna och deras konkurrenter från privata lag. Totalt kommer åkare från 40 nationer och alla kontinenter att vara med vid starten av Red Bull Erzbergrodeo 2022. Deltagarna kommer från hela Europa, från USA, Kanada, Australien, Nya Zeeland, Mexiko, Ecuador, Japan, Sydafrika och även Iran - och de kommer att förvandla den lugna regionen runt Erzberg i Österrike till ett epicentrum för den internationella enduroscenen under fyra dagar.