Testa vår nya hemsida!

Till nya sidan

IN FLAMES GOES BLÅKLÄDER

Hårdrock och Blåkläder har sedan tidigare en historia ihop från festivaler som Sweden Rock, Getaway och Metaltown. Nu förstärks kopplingen ytterligare. Blåkläder inleder ett samarbete med de främsta pionjärerna inom death metalgenren, In Flames, och deras hårt jobbande scenarbetare.

In Flames bildades i Göteborg 1990 och räknas som en av pionjärerna inom den melodiska death metal-genren. Bandet har sålt över 2,5 miljoner skivor.

Under en vanlig arbetsdag ska tonvis av högtalare och förstärkare bäras upp på scenen av In Flames crew. Det är tack vare deras insats som bandet kan leverera och publiken njuta. Då är det viktigt att de får så bra förutsättningar som möjligt.

”Kläderna är perfekta, sitter som gjutna. Byxorna har många fickor, men inte för många - för då plockar man bara på sig en massa grejer och de blir för tunga att jobba i”.

- In Flames engelska gitarrtekniker, Greg Winn.

Inför en spelning i Halden bärs högtalarlådor och förstärkare, In Flames-backdroppen hissas upp i taket och ljusriggen rullas in och kopplas ihop. Rökmaskinen testas och i den uppkomna Lützendimman står en ljustekniker och justerar de heta spotlight-lamporna. Gitarrteknikerna har baxat upp gitarrförstärkarna, kopplat effektboxarna och ställt gitarrerna på sina platser.

I logen laddar bandet inför kvällens spelning. Anders Fridén, sångaren i In Flames, är helt trygg med sitt crew som bandet arbetat tillsammans med under många år. Han liknar konserterna vid en maskin som måste fungera och själva turnélivet som en familjeangelägenhet. En familj som måste må bra. Fungerar inte dem, så fungerar inte vi helt enkelt.

”För oss tyckte vi att det var en fantastisk grej att samarbeta med Blåkläder. Vi i bandet får ofta mycket uppmärksamhet men vårt crew, som gör allt för oss och ser till att allt fungerar, hamnar utanför rampljuset. Att kunna ge dem något riktigt bra tillbaks känns viktigt för oss. Samtidigt får vi också en enhetlighet i gruppen och det syns att In Flames crew nu intar scenen. Keep away!”.

- Anders Friden.

Crewet består av cirka sexton scenarbetare med varierade specialarbetsuppgifter. Bland annat finns turnéledare, ljustekniker, ljudtekniker, chaufförer och pyrotekniker med på resan. Varje musiker i In Flames har därutöver sin egen tekniker som installerar deras förstärkare, stämmer instrumenten och som står vid sidan under konserterna; redo att byta och stämma instrument - och lösa problem som uppstår.

Blåkläder har signat ett långsiktigt avtal med In Flames om arbetskläder för crewet.

Vi är jätteglada över att In Flames crew upptäckt fördelarna med Blåkläder och att kläderna underlättar deras tunga jobb. Bland annat har vi en ny unik design på byxan som In Flames crew använder, med låg gren och avsmalnande ben. Lite coolare helt enkelt”.

- Kalle Larsson, marknadschef på Blåkläder.