Blåkläder välkomnar ny styrelseledamot

Torbjörn Lööf, 55, har nyligen blivit invald i styrelsen för Blåkläder, en av Europas ledande tillverkare av arbetskläder. Torbjörn har tidigare varit VD för Inter IKEA, ägare av IKEA-konceptet och världsomspännande IKEA-franchisegivare, samt VD för IKEA Sverige och har totalt tillbringat 30 år i IKEA-organisationen.

Blåkläder har under lång tid vuxit med cirka 100 procent vart femte år och har därmed blivit en av de största tillverkarna av funktionella och högkvalitativa arbetskläder i Norden och på europeisk nivå. Blåkläder är ett familjeägt företag som satsar stort på produktutveckling, logistik, hållbarhet och CSR (Corporate Social Responsibility) och anses vara ett av de mest miljömedvetna företagen i hela industrin för arbetskläder.

Tillsammans med ledningen och de andra medlemmarna i Blåkläders styrelse kommer Torbjörn Lööfs roll bli att ytterligare förverkliga företagets visioner och säkra en ännu starkare position på de 20 marknader där Blåkläders produkter för närvarande säljs.

- Jag ser väldigt mycket fram emot att spela en roll i Blåkläders fortsatta tillväxtresa. Företaget är redan erkänt som en ledande tillverkare av arbetskläder och har framgångsrikt kombinerat funktionella kvalitetsarbetskläder med branschens bästa kundservice. Genom att utnyttja alla delar av sin värdekedja, dess starka företagskultur och dedikerade medarbetare känner jag mig övertygad om att Blåkläder kommer att kunna fortsätta växa och ytterligare förverkliga sina framtida ambitioner, kommenterar Torbjörn Lööf när han nu går in i styrelsen.

Blåkläder har utökat sitt produktsortiment avsevärt de senaste åren och lägger under 2021 till ett ambitiöst nytt sortiment av arbetsskor. Genom att investera kraftigt i produktutveckling, logistik och affärsoptimering förväntar sig Blåkläder att ytterligare befästa sitt goda rykte och sin starka marknadsposition på global nivå. År 2020 omsatte Blåkläder 1,5 miljarder SEK.