BLÅKLÄDER SATSAR PÅ PASSFORM I NYA HANTVERKSBYXAN FÖR KVINNOR

Blåkläder satte sin tilltro till sociala mediers många möjligheter och frågade sina följare om det fanns något intresse för en ny hantverksbyxa anpassad för kvinnor. Responsen var glädjande positiv och bekräftade en stark efterfrågan hos användarna, vilket påskyndade det nyligen uppstartade arbetet med att utveckla den optimala hantverksbyxan som tar hänsyn till kvinnors kroppstyper.

För Blåkläder har dialogen med slutanvändaren alltid varit central när det handlar om att ta fram nya plagg. När tanken på en ny hantverksbyxa tog fart inleddes ett nära samarbete med ett flertal yrkesverksamma kvinnor, vilket resulterade i en helt ny hantverksbyxa i dammodell.

- Som slutanvändare har du stor påverkan när det gäller utvecklingen av våra arbetskläder, berättar Peter Mönhage, Sverigechef på Blåkläder.

Den feedback man får från personer som jobbar hårt i arbetsplaggen dagligen är viktig för produktutvecklingen och fungerar som inspirationskälla för teamet som ligger bakom framtagandet av byxan.

Blåkläder, som alltid med stor respekt för kundernas synpunkter, tog tillfället i akt att skicka ut byxan till ett antal kvinnliga testpiloter runt om i världen.

-Det är ofta små men viktiga detaljer som justeras efter testpiloternas kommentarer, vilket gör att vi kan hålla hög design och kvalitet hela vägen. Vi har främst justerat passformen, men även anpassat fickorna så att de följer byxan bättre, förklarar Rose-Marie Näsström, produktutvecklare på Blåkläder. Möjligheten till den här typen av feedback gör slutanvändaren till vår viktigaste designer.

Med hjälp av informationen från testpiloterna kunde man sedan gå vidare med att ta fram ett antal funktioner som anpassar sig till kvinnors önskemål om funktionella arbetsplagg. Byxan är gjord i det populära materialet denim-stretch och är utrustad med stretchpaneler, vilket ger maximal rörelseförmåga och hög grad av komfort. Byxorna är även försedda med resår i midjan – en viktig detalj som grundar sig i ambitionen att skapa plagg som passar olika kroppstyper.

På Blåkläder strävar man alltid efter att kunna ge kvinnor samma höga kvalitet som kännetecknar herrplaggen. Därför lägger man stor vikt vid att inte särskilja designen, utan ser hellre till funktion och passform som tar hänsyn till hur kroppar är utformade. Den nya hantverksbyxan är ett steg i det viktiga arbetet med att ge alla samma möjligheter när det kommer till arbetskläder.

Hantverksbyxan finns nu hos utvalda återförsäljare.