VILKA ÄR BLÅKLÄDERS FÖRSTA TESTPILOTER?

Nu är Blåkläder igång med sina första testpiloter och först ut att testa deras kommande målarbyxa är testpiloter från Sverige, Danmark och Holland. Tjejerna arbetar i byxorna under en viss tid för att sedan återkomma med personlig feedback om passform, funktion, design och slitstyrka. Innan byxan skickas för produktion kommer testpiloternas viktiga feedback vägas in i slutjusteringarna. Blåkläder har som målsättning att lansera byxan sommaren 2017.

VEM ÄR TESTPILOTEN ELISABETH MYHRMAN?

"Jag arbetar som dekorationsmålare och driver eget företag. Genom åren har jag provat alla möjliga byxor och det har varit väldigt svårt att hitta några som passat för mig. Har fått köpa för stora och för långa... Det känns väldigt viktigt att få vara med som testpilot och få hjälpa till att ta fram en bra, slitstark, skön och praktisk byxa för kvinnor! 

Jag är väldigt nöjd med byxan! Den sitter skönt, inget som skaver. Den är inte för vid i benen, men jag kan ändå röra mig bra. Dessutom är den snygg!", säger testpilot Elisabeth Myhrman.


VEM ÄR TESTPILOTEN THERESE MARTELEUR?

"Jag driver egen målerifirma sedan 2012. Arbetskläder har varit ett problem för mig från det att jag började jobba som målare. Jag har alltid valt en liten herrstorlek och det har genererat dålig passform. Jag tycker det är jätteviktigt med riktiga arbetskläder! För mig var det självklart att bli testpilot eftersom jag vill kunna påverka framtiden för tjejer i branschen. Jag blev jätteglad när jag blev en utav piloterna!

Jag gillar Blåkläders nya målarbyxor mycket, det är bra fickor som man får plats med många verktyg i. Just fickor har varit en brist på andra tjejmodeller jag provat. Jag gillar också resåren i midjan”säger testpilot Therese Marteleur.


VEM ÄR TESTPILOTEN LIEKE BOS?

"Jag har arbetat som målare i snart tre år och har under hela min tid som målare jobbat i målarbyxor anpassade för killar. Herrmodellerna blir alldeles för vida i benen då jag tvingas gå upp två storlekar från min ursprungliga storlek, detta för att överhuvudtaget få på byxorna över höft och rumpa. När jag såg Blåkläders inlägg på Facebook visste jag direkt att jag ville bli testpilot!

I vanliga fall brukar byxbenen se gigantiska ut på mig med tanke på att jag måste gå upp två storlekar. Dessa byxor satt som en smäck överallt”säger testpilot Lieke Bos.